SAT

SAT

*11 ve 12.sınıfları kapsar

*Sınav SAT 1(REASONİNG) ve SAT 2(SUBJECT) olmak üzere iki bölümden oluşur.

 

*SAT 1 süre 3 saat+50 dakikadır.(sözel-sayısal),SAT 2 her alan 1 saattir.(Akademik bilgi ölçülür)

*SAT 1’de 62 dakika sürecek içinde 5 uzun pasaj barındıran içinde grafiğin de olduğu 52 soru

 65 dakika ardından yazma ve dilbilgisi soruları 44 soru 35 dakika sürecek bu alanda da 4 pasajdan olacak 100 dakika sürecek 4500 kelimelik 9 pasajla uğraşılacak ve 100 yakın soru çözülecektir. Dil alanından sonra Matematik testine geçilecek. Matematik testi 2 bölümden oluşacak bu bölümler hesap makineli ve makinesiz olmak üzere. Hesap makinesiz bölüm 25 dakika 20 soru olacak bu alanda sorular 15 adet çoktan seçmeli 5 adet açık uçlu olacak, hesap makineli bölümde 55 dakika 38 soru bulunacak, 30 soru çoktan seçmeli, 8 soru açık uçlu olarak yer alacaktır. Matematikten sonra üçüncü bölümde makale yazmaya geçilir. Üniversitelerde bu alan tercihe dayalıdır.650-700 kelimelik yazarın fikirlerini analiz etmeye dayalı bölümdür. Süre 50 dakikadır.(ESSAY)

*En yüksek scor 1600 en düşük ise 400 puandır. Bu scorda okuma-yazma 800,Mat’da ise yine 800’dür.

*SAT 2 (SUBJECT) 22 konudan seçilen 1 saatlik çoktan seçmeli soruları kapsar. Türkiye’de geçerliliği yoktur. ABD’deki okullar bu sınavı da isteyebilmektedir.

*SAT 1 (REASONİNG) Mat, Geometri ve Matematik; Dil’de ise eleştirel okuma- 52 soru 65 dakika, yazma- 44 soru 35 dakikadır. Dilde -gramer, kelime bilgisi, boşluk doldurmaya dayalı sorular vardır.

*S AT 2 (SUBJECT) de alan dersleri 1 saatlik süreçlere ayrılır. Bu alanda akademik bilgi ölçücü sorular bulunur.

Matematik:  Mat 1 (Geometri-Cebir) Mat 2 de (Trigonometri, Precalculus) olmak üzere iki bölüm vardır. Ayrıca bu bölüm hesap makinelidir 50 soru bunulur süre 1 saattir.

Biyoloji: iki bölümden oluşur. Bio (E )ve Bio (M )olmak üzere. Konular ekoloji, evrim, genetik ve moleküler biyoloji

Kimya : Stokiyometri, reaksiyon türleri, maddenin halleri

Fizik: Modern fizik, optik, elektrik, manyetizma, mekanik ve termodinamik

Edebiyat: İngiliz ve Amerikan edebiyatına dair okuma, yazma, yorumlama ve değerlendirmeye dayalı paragraf tipi sorular yer alır.(60 soru 60 dakika)

Tarih: Amerikan Tarihi ve Dünya Tarihi (80-95 soru)

Dil : İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İbranice, Latince, Japonca, Çince ve Kore dilleri tercih edilebilir. Bu bölümde okuma-dinleme olmak üzere bölümlere ayrılır.(80-85 soru)

*SAT sınavında yanlışlar doğruyu götürmez .Çoktan seçmeli sorularda 4 şık ve yanlışlar doğruyu götürmez.

*SAT yılda 7 kez uygulanır. İstenildiği kadar girilebilir. Kayıt ücretleri ek ücretler hariç 45 dolar, Essay ise 57 dolardır. ABD dışında sınava giriliyorsa ek ücret olarak 38 dolar sınav ücreti daha ödenilir.

*SAT sınav sonrası 4 online belge ücretsiz daha fazla belge alınacaksa 10.50 dolar ek olarak ödenir. Sınav sonuçları 5 yıl geçerlidir. Yabancı uyruklular için 2 yıldır.

*SAT 1 sınavlar (Ekim, Aralık, Mart, Mayıs), SAT 2 (Ekim, Kasım, Aralık, Mayıs, Haziran) gerçekleştirilir. Sınav yerleri İstanbul-Robert Koleji, İstanbul St Georg Austrian Koleji, İstanbul Oğuz Kaan Koleji, Bursa Ted , Ankara Bilkent ve İzmir Amerikan Collegıate’de yapılır.

*SAT son başvuru süresi kaçırıldığı taktirde bekleme listesi sistemi bulunmaktadır. Bu listeye sadece internet üzerinden kayıt açılmış hesabınız üzerinden isminizi yazdırabilirsiniz. Bu listeye en geç sınava 5 gün kalana kadar isminizi eklemeniz gerekmektedir. Ayrıca onay biletinizin de çıktısını almanız gerekir.

*Sınavda yanınızda giriş belgesi, kalem-silgi, kimlik belgesi, hesap makinesi ve branş sınavı için CD olması gerekmektedir.

*Sınav kaydı  www.collegeboard.org  adresinden yapılmaktadır.

*SAT sınav yükseltmek için (süper scor) istenildiği kadar sınava katılmak mümkündür.

*SAT sınavında genellikle 9 ve 10.sınıf konuları dikkate alınır.