Öğrenen Merkezli Öğretim
Yapılandırmacılığın etkisiyle gelişen çağdaş yeni yaklaşımda, öğretim programlarının içeriği, dogmatik bilgiler yerine, durumsal çözümlemelerden oluşmakta ve bunların sunumu, pasif alıcı konumundaki öğrencilere bilgi aktarma şeklinde değil, öğrencinin aktif olarak katıldığı problem çözme ve etkileşim biçiminde gerçekleşmektedir.
Geleneksel eğitim yaklaşımında öğretim, herhangi bir uzmanın gerçekleştirebileceği bir etkinlik olarak düşünülürken; yeni eğitim yaklaşımında öğretim, karmaşık bir süreç olarak ele alınmakta ve öğretimin ancak bu konuda eğitim alan öğreticiler tarafından gerçekleştirebileceği düşünülmektedir. Bu noktada, öğretmenin öğrenme-öğretme sürecinde etkili öğrenme çevreleri hazırlama ve öğretim etkinlikleri düzenleme gibi öğreticilikle ilgili rolleri ön plana çıkmaktadır. Öğretmenin yeni yaklaşımda ön plana çıkarılan bu rolleri etkili şekilde yerine getirmesi ise, alternatif öğretim stratejisi, yöntem ve tekniklerini bilme ve bunları uygulama becerisine sahip olmasını gerektirir.
Değişim, büyük çapta zihniyet değişimine bağlı olduğundan, bu eğitimin, bilgilendirme yanında ikna edici duyuşsal bir boyutunun da olması önemlidir...
Tüm bu değişimin tespit edilmesi, analizi ve yorumlanmasıyla sorumluluğumuzun bilinciyle kararlı bir şekilde yaşama objektif bakıyoruz diyerek yola çıktık ve Atatürk İlke ve İnkılaplarının doğrultusunda devam etmekteyiz..