IB EĞİTİM SİSTEMİ VE EN ÇOK MERAK EDİLEN KONULAR

IB EĞİTİM SİSTEMİ VE EN ÇOK MERAK EDİLEN KONULAR

Uluslararası Bakalarya (IB) programı 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanmış, üniversite öncesi iki yıllık bir programdır. Bu programı bitiren öğrenciler sınav sonrasında uluslararası geçerliliği olan IB diplomasını alırlar.

 

*Öğrenciler IB programı; zamanlarını verimli kullanmayı, araştırma becerisini, yazma yeteneklerini geliştirmeyi, bağımsız eleştirel düşünmeyi hedefler.

*Ders programlarında Türkçe, Sosyal Bilgiler anadil olarak, fen, matematik, işletme ve yönetim, edebiyat, dil, güzel sanatlar ve seçmeli dersler yer alır.

*IB programında öğrenci seçtiği dersten birine ait danışman öğretmen gözetiminde en az 4000 sözcükten oluşan kompozisyon hazırlanır.

*IB diplomasına sahip olan öğrenciler yurt dışında bu diploma ile kabul edilen üniversiteler için minimum şartı yerine getirmiş olur. Dünya sıralamasında ilk 50’lerde olan üniversitelerde IB notu minimum 38 olarak belirlenmiştir.

*IB öğrencileri uluslararası geçerliliği olan bir diploma ile mezun oldukları için dünya çapında pek çok üniversiteye giriş koşulu olarak kabul edilmektedir.

*IB diploması almak için puanın 24 olması gerekmektedir.

*Türkiye’de IB diploma programı özel okullarda verilmektedir.

Bu okullar; Ted, Doğa, Bilkent, Tarsus Amerikan, İzmir Amerikan Koleji, Üsküdar Amerikan Koleji, Özel Arı Okulları

*IB Sınavları özel okullarda her sene Mayıs ayında yapılır. Sonuçlar ise Temmuzda açıklanır.

*Ayrıntılı bilgi www.collegeboardınternationalbaccalaureate.com adresinden ulaşabilirsiniz.